Filter All Routes

Inhoudsopgave

De gezangen in GvL zijn ingedeeld in achtereenvolgens psalmen, vaste gezangen en liederen. De bundel wordt gecompleteerd met registers en een katern ‘Gregoriaans voor volkszang’.

Opbouw van de bundel

De gezangen in GvL zijn ingedeeld in achtereenvolgens psalmen, vaste gezangen en liederen. De bundel wordt gecompleteerd met verschillende registers en een katern ‘Gregoriaans voor volkszang’.

Keuze van psalmen
Bij de keuze van de psalmen is uitgegaan van de antwoordpsalmen bij de lezingen en van gebruik in bijvoorbeeld vespervieringen. Van verschillende psalmen werden meerdere zettingen opgenomen.

Liturgische volgorde
De presentatie van de vaste gezangen is nieuw. Deze staan niet meer als ‘mis’ bij elkaar, maar bij hun functie in de liturgie. In de serie kregen ook nieuwe genres als Evangelie-acclamatie en Onze Vader (keuze uit 5) een plaats.

Algemeen gebruik
GvL bestaat uit een zorgzame selectie van de meest uitgekristalliseerde teksten en melodieën. Ze werden vanwege algemeen gebruik alfabetisch op aanhef gerangschikt en zó afgedrukt dat (terug-)bladeren wordt vermeden.

Ideaal voor koren
GvL is ook voor de koren de meest logische en praktische keuze, omdat zij naadloos aansluit bij de vele koorbundels met meerstemmige liedcomposities. Bij nieuw te componeren meerstemmigheid wordt steeds uitgegaan van GvL (b.v. Continuo).

Het secretariaatsadres is: Stichting Liedbundel GVL
Hoornbruglaan 55
2281 AV Rijswijk

Om een email aan de Stichting Liedbundel GvL te sturen.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.